Nieuws

Niet perfekt
Een nieuw tijdperk vraagt om een nieuwe naam: Niet Perfekt!
Achter de schermen wordt hard gewerkt aan mijn nieuwe website waarop je sneller kunt vinden waarmee ik precies je kan helpen.
Ook kun je me als millennial coach voortaan vinden op instagram https://www.instagram.com/nietperfekt/

Online coaching
Online coaching werkt ook uitstekend; dat kan ik nu met zekerheid zeggen sinds de coronacrisis. Maakt niet uit via welk medium, het werkt!

Kwetsbare mensen
Alle mensen zijn van waarde. Maar om een volwaardig leven te leiden hebben de meest kwetsbare mensen onze hulp en steun extra hard nodig.
De Stichting Van Waarde zet zich belangeloos in om gelden te verzamelen en dat in te zetten op plekken waar dat nodig is. Bijvoorbeeld door een speciaal ontworpen cursus Levensvaardigheden voor laaggeletterden of werkzaam in een sociale werkplaats. Of voor mensen die herstellende zijn van een levensbedreigende ziekte.
Ik ben trots en blij van de Stichting Van Waarde de secretaris te mogen zijn!
https://www.stichtingvanwaarde.nl/

Houd moed!
Het woord Co... ga ik niet noemen...
Wat wel?
ZORG GOED voor JEZELF. Want alleen dán kun je het volhouden om ook andere mensen te helpen.
Dat is van levensbelang in deze bizarre tijd.
Ik ben trots op ons landje, trots op onze kranige regering, die opkomt voor de kwetsbaren. En vooral ben ik trots op ons allemaal samen.
Hoe we overal, ieder op zijn eigen manier, ons best doen en elkaar helpen om deze ongetwijfeld meest ingrijpende periode van ons leven zo goed mogelijk te doorstaan.
Als er één land is waar dit kan, dan is het wel in Nederland.
Daarom: houd moed, lieve mensen!


Cursus "Leven" in Rosmalen
Vanaf januari 2020 start Annet met het geven van de cursus Leven in het gezellige SCC De Biechten in Rosmalen. Voor iedereen die wel wat meer uit het leven zou willen halen of voor iedereen die zich weleens afvraagt waarvoor hij of zij eigenlijk zijn bed nog uit zou komen.
Als cursusmateriaal gebruikt Annet o.a. het Basisboek Anders over Leven.
De cursus bestaat uit 6 avonden. Groepsgrootte maximaal 12 deelnemers.
Deels werken we klassikaal maar merendeels individueel zodat je volop ruimte hebt om aan je persoonlijke thema's te werken.
Na afloop van de cursus heb je een compleet pakket met praktische levensvaardigheden die je kunt toepassen in je dagelijks leven.
Wil je je aanmelden of wil je meer informatie? Je kunt me bereiken via annet@andersoverleven.nl
of bel me even:
Annet 073-511 9843 of 06-5554 2872
Ik kijk er naar uit je te ontmoeten!


Basisboek ANDERS OVER LEVEN te koop
Op http://www.andersoverleven.nl kun je rechtstreeks mijn boek ANDERS OVER LEVEN aanschaffen.
Ook deel 2 in deze serie, ANDERS OVER LEVEN met KANKER, geschreven door mijn collega Mariëtte van Hooff, is sinds 1 februari 2019 verkrijgbaar via de webshop van www.andersoverleven.nl.


Preventie concept Duurzame Inzetbaarheid
De afgelopen jaren heb ik hard gewerkt aan een compleet nieuw preventie concept om in te zetten door HR, P&O en verzuimcoördinatoren. Een concept dat heel ANDERS werkt dan u verwacht. Met mijn concept bereikt u precies de werknemers waar u zich het meeste zorgen om maakt. Simpel, doeltreffend, laagdrempelig en betaalbaar.
Een belangrijk onderdeel vormt het ANDERS OVER LEVEN - Basisboek dat verschijnt op 18 december 2018. In dit boek is de vormgeving essentieel en onderscheidend. Het is zelfs geschikt voor werknemers die niet van lezen houden.

Ik kom graag persoonlijk en vrijblijvend bij uw bedrijf langs om toe te lichten hoe mijn concept werkt en wat de voordelen zijn.
Belt u mij op 06-5554 2872 of stuur een mailtje: info@lifestylecoachaanhuis.nl

U kunt ook alvast kijken op de website van onze beroepsorganisatie http://www.bovv.nl/boek_anders_over_leven/

En op https://www.facebook.com/Anders-over-Leven-191076378108876/Reddingsboei
Het komt in ieders leven voor: je zult een water moeten oversteken. Zonder brug zul je misschien moeten zwemmen. Geen probleem als je over goede zwemvaardigheden beschikt. Maar wat als je nou niet zo goed of helemaal niet kunt zwemmen? Wat als je halverwege dreigt te verdrinken? Helpt het dan als mensen aan de kant tegen je schreeuwen dat je op zwemles had moeten gaan?
Beetje cru misschien maar dit is volgens mij wat er het meest gebeurt in vitaliteits- en gezondheidsland. In plaats van duurzame inzetbaarheid bevorderen worden er alleen maar goed bedoelde interventies aangeboden die niet passen bij de situatie van de mensen waarvoor ze het meest zijn bedoeld.
Dat moet ANDERS.
Het KAN anders.
Hoe? Ik kom graag met u in gesprek.


Je eigen leven managen
Kennis over gezondheid leidt niet automatisch tot verandering van gedrag.
Voorlichting geven helpt niet.
Veranderingsgedrag komt alleen tot stand als aan een aantal basisvoorwaarden is voldaan. Die zijn universeel; die gelden voor alle mensen op aarde.
Om te veranderen zijn inzichten en vaardigheden nodig. Juist die inzichten en vaardigheden ontbreken bij de doelgroep waar beleidsmakers en werkgevers zich het meest zorgen om maken.
Hoe faciliteert u dit bij uw werknemers?
Met ANDERS OVER LEVEN - BASISBOEK.
Zonder de privacy van uw werknemers te schaden verbindt ANDERS OVER LEVEN - BASISBOEK uw werknemer vrijwillig met uw bedrijfsarts.
Op een unieke manier.
Meer weten? Ik beantwoord uw vragen graag.


Duurzame inzetbaarheid
De doelgroep waar werkgevers zich het meeste zorgen om maken, is juist de doelgroep die teleurstellend reageert op gezondheidsinterventies. Elke HR manager, P&O manager, bedrijfsarts en verzuimcoördinator die ik daar over spreek, beaamt dat.
Hoe bereik je deze doelgroep dan wel? Hoe richt je een tastbaar en meetbaar preventiebeleid in dat wél hout snijdt?
Met een concept dat de privacy en autonomie van de werknemer voor 100% borgt.
ANDERS OVER LEVEN voldoet aan deze basisvoorwaarden.


Webshop van uitgever
Voor consumenten komt mijn boek te koop in de webshop van onze uitgever Big Business Publishers.


Tweede boek
Het tweede deel uit de serie ANDERS OVER LEVEN heet "ANDERS OVER LEVEN MET KANKER".
Het wordt geschreven door collega Mariëtte van Hooff en is speciaal voor mensen die kanker hebben of hebben gehad.
Het manuscript is klaar en aan de vormgeving wordt nu hard gewerkt.


Boek
Een grote wens van mij gaat in vervulling: mijn boek komt op de markt! De titel is "ANDERS OVER LEVEN - BASISBOEK". Het is het eerste deel van een serie boeken, gebaseerd op het werk van de BOvV vitaliteitsprofessional. Je persoonlijke coach maar dan in boekvorm. Op de facebookpagina http://www.facebook.com/andersoverleven vind je actuele informatie over het uitgeefproces en over de verkrijgbaarheid.


Stress
Stress. Het meest gebruikte woord van deze tijd. Van alles vind je op internet om je stress te verminderen. Verminderen? Eigenlijk is dat vreemd. Zonder stress leef je maar half. Stress is gezond en helpt je te focussen en meer uit je leven te halen.
Mijn stelling is: stress moet je niet minderen maar MANAGEN. Hoe? Dat is een specialisme van de vitaliteitsprofessional.


Vitaliteitstherapie in beeld: rugpijn
Onder de knop "filmpjes" vindt u video-verslagen van vitaliteitstrajecten, oa. van een jonge hockey speelster met rugpijn. Het intakegesprek, gecombineerd met testen die het beweegpatroon in kaart brengen, vormt de basis. De voortgang ziet u in aparte filmpjes. De opnames geven een duidelijk beeld van hoe het er in de praktijk aan toe kan gaan.


Spring je mee? tijdens de SJV Kindervakantieweek zeer geslaagd!
Op 24 augustus 2017 sprongen meer dan 500 Rosmalense kinderen voor STERKE BOTTEN! Dankzij de gulle sponsoring van Sonnevelt Opleidingen kregen alle kinderen hun welverdiende springtouw (een echt speedrope!) als kadootje mee naar huis. Zonder de inzet van vele tientallen enthousiaste vrijwilligers was deze grandioze happening onmogelijk geweest!
http://www.facebook.com/springjemee


Psychoneurobiologie
Wat zeg je? Psycho-neuro-biologie. Ja, dat is de basis waarop ik werk.
Ons menselijk functioneren is een uiterst complex systeem. Een beetje vergelijkbaar met een computer: de biologie vormt de hardware. De software is de neurologie. En jijzelf, als gebruiker, jij staat voor de psychologie.


Slapen
Doezel je wel eens weg na het eten? Of op momenten dat je dat eigenlijk niet wilt? Dat dat aan de suikers of aan koolhydraten ligt is een FABEL. Grote kans dat je slaapschuld hebt.
De oplossing? Vroeger naar bed.


Video-verslag Aftrap Spring je mee? 5 januari 2017 in Waalwijk
Promotiefilmpje Preventie campagne
Jippie! 150 springtouwen zijn binnen!
Vandaag een hele grote doos met 150 schitterende knal oranje super springtouwen in ontvangst genomen! Dank je wel speelgoedwinkel Jovi Toys uit Rosmalen voor jullie bijdrage in de kosten! We gaan alle kinderen verrassen op 5 januari!


Spring je mee? op jouw evenement?
Zoveel mogelijk kinderen en volwassen vertellen dat touwtje springen goed is voor je botten, dat is mijn doel! En natuurlijk zo veel mogelijk springtouwen uitdelen!
Help je mee?
Heeft jullie bedrijf PREVENTIE in het personeelsbeleid?
Wil je dat graag op een mooie en leuke manier uitdragen? Dan is Spring je mee? iets voor jouw evenement!
Ik vertel je graag persoonlijk hoe het werkt.
Ik ben bereikbaar op 073-5119843 of 06-55542872
Of stuur een mailtje via deze link:
info@lifestylecoachaanhuis.nl


Buurtsportcoaches Waalwijk bieden platvorm voor Spring je mee?
Niki en Femke, buurtsportcoaches van Waalwijk, zijn enthousiast over het plan om zo veel mogelijk kinderen te laten touwtje springen en hen te vertellen dat je daar sterke botten van krijgt. Op 5 januari 2017 organiseren zij een Sport-na-School kick-off voor kinderen van basisscholen. Ik mag daar op het podium om te vertellen over Spring je mee?
Dan gaat het dus écht gebeuren: de aftrap van Spring je mee! :-D
Meer informatie volgt!
http://www.facebook.com/springjemee


Speelgoedwinkel en vormgeefster helpen mee
Speelgoedwinkel Jovi Toys uit Rosmalen
http://www.jovi-toys.nl en vormgeefster Marjolijn van Buiten Vorm hebben hun hulp toegezegd voor het project Spring je mee?
Marjolijn gaat gratis supermooie flyers maken en Jovi Toys levert 150 schitterende verstelbare springtouwen met extra korting! Helemaal top! :-)


Fotoshoot goed gelukt
Onder een heerlijk zonnetje hebben de modellen Flore en Hannah zich zaterdag 29 oktober 2016 vrolijk in het zweet gesprongen voor Spring je mee. Ook de moeders van de modellen hielpen mee!
De foto's zijn heel leuk geworden en zullen pronken op het promotiemateriaal en op de facebookpagina
http://www.facebook.com/springjemee
Dank jullie wel meiden! :-)


Spring je mee?
Ik ga me sterk maken om zo veel mogelijk kinderen te laten touwtje springen, vooral meisjes, en om zo veel mogelijk mensen er van op de hoogte te brengen hoe belangrijk het is om een zo groot mogelijke voorraad bot(piekbotmassa) op te bouwen!


Spring je mee?
Osteoporose (botontkalking) zorgt voor schrijnend verlies aan levenskwaliteit bij vrouwen.
Gezond eten en buiten zijn en wandelen is niet voldoende. Er moet impact op de botten zijn, zodat het lichaam wordt geprikkeld om sterke botten te maken. Botdichtheid opbouwen kun je tot ongeveer je 25ste levensjaar. Daarom is het zo ontzettend belangrijk dat meisjes touwtje springen! Spring je mee? Voor sterke botten!


Schouder
Met een schouderoperatie wordt wel de pees weer aangenaaid, maar de schouderfunctie vaak niet hersteld. Het is een complex systeem dat voor een goede schouderfunctie zorgt. De bewegelijkheid van de borstwervels is daarbij bijvoorbeeld een voorwaarde! Ben je uitbehandeld bij de fysiotherapie en heb je nog pijn? Wil je je schouderfunctie nog verder verbeteren? Golf of tennis je? Ik help je graag!


Vitaliteit gaat verder dan gezondheid
Natuurlijk vormen beweging en voedingsgedrag onderdeel van je leefstijl. Maar om vitaal te zijn heb je ook andere vaardigheden nodig. Hoe is jouw slaapkwaliteit? Hoe ga jij om met stress? Hoe manage je je energie? Hoe ontspan je je?


April 2016: Aanvoerster Oranje Cricket team in beeld
Onder de knop "filmpjes" kan je nu de casus volgen van Esther de Lange, aanvoerster van ons Oranje Cricket team. Gaat het haar lukken om blessure vrij aan het wedstrijdseizoen te beginnen?


Blessure? Val of ongeluk?
Een blessure hoeft niet altijd door overbelasting te ontstaan. In mijn praktijk kom ik vaak tegen dat er ook sprake is geweest van een val of ongeluk(je). Regelmatig al meerdere jaren geleden. Een oorzaak van buiten af dus. Heb je pijn of heb je een blessure? Ik neem ruim de tijd voor je. Ik analyseer álle factoren die van invloed zijn op jouw bewegen.
Ook als je val of ongeluk(je) kort geleden is en je voelt al dat je nog niet helemaal lekker beweegt, kom dan gauw langs. Zo kunnen we samen pijn of langdurige uitval voorkomen.


Wat kan je zelf doen om van je pijnklachten af te komen?
Na uitgebreide anamnese en zorgvuldige beweeganalyse, brengen oefeningen en aanpassing van het beweegpatroon uitkomst! Zelfs als de klacht al tientallen jaren bestaat. Met dank aan tangodanser Mario! Kijk bij "filmpjes" voor het live verslag en de afronding.


Een tangodanser met soms pijn in zijn heup
Ik heb het intakegesprek, de beweegscan en de eerste correctie oefening op video vastgelegd; fragmenten eruit kun je zien onder "filmpjes".
Gaat het lukken om deze wonderbaarlijke heupklacht te verhelpen?
Wordt vervolgd!


Het juiste antwoord
Het juiste antwoord op de vraag bij de foto in mijn post van 23 september 2015:
de tomaat en de courgette zijn allebei bloemgroentes.


Billen en rug
Bij "filmpjes" vind je het nieuwe filmpje "Lekker trainen: Billen en rug".
Daarin zie je verschillende oefeningen met de kabel: de 3D multi-segmentale single leg push en pull, de pull-through, gefaciliteerde pull-ups (ook single arm, een leuke rotatieoefening met de RIP-trainer en kneeling lat pull.
Handig bij asymmetrie, zoals je weet een van de grootste voorspellers van blessures!


Opleiding Counseling
Erg veel zin in de opleiding Herwaarderings Counseling in Vught waar ik op 28 september 2015 mee start!


Praktijkruimte in Rosmalen
Sinds 1 juni 2015 kunt u voor uw vitaliteitsconsult ook terecht in mijn praktijkruimte in Rosmalen, Hintham. Het is nog wel een bescheiden ruimte, maar zo kan ik u toch alvast helpen als u het prettiger vindt naar mij toe te komen in plaats van ik naar u.
Het adres is: Godfried Schalkenstraat 46, 5246 CN Rosmalen.


Vitaliteitstherapie in beeld
Ook René gaf toestemming om zijn vitaliteitstherapietraject op video vast te leggen. Deze bijzondere en soms ontroerende beelden kunt u bekijken bij "filmpjes".


Vitaliteitstherapie in beeld
Sinds 3 maart 2015 kunt u bij "filmpjes" precies zien hoe een vitaliteitstraject in zijn werk gaat; dankzij Ivy van den Heuvel, prof-ijshockeyer, die toestemming gaf zijn vitaliteitstherapie vast te leggen op film. Dank je wel Ivy! :-D


Logisch, dat Harmke Pijpers van BNR Nieuwsradio vitaliteitstherapie vaag vindt; zij heeft niet gehoord dat het is gebaseerd op best evidence gouden standaard wetenschappelijk onderzoek!
Luister hier naar het fragment dat op 18 februari 2015 werd uitgezonden.
BNR Nieuwsradio fragment


De Gereedschapskist
De beroepsvereniging van Zorgprofessionals V&VN Opleiders organiseert jaarlijks een congres; dit jaar op 29 januari 2015 in De Reehorst in Ede.
Mijn bijdrage is een workshop "De Gereedschapskist" waarin ik de opleiders uitnodig hun sterke eigenschappen te ontdekken en in te zetten bij gedragsverandering. Deze tool is mooi, makkelijk, leuk en bewezen succesvol in een coachsituatie. Het draagt bij aan het zelfvertrouwen van de leerling/coachee en zorgt daarmee voor eigen effectiviteit.


Blog met casusbeschrijving vitaliteitstherapie
Om te helpen meer bekendheid te geven aan het prachtige beroep van vitaliteitstherapeut, zal ik regelmatig een casus uit mijn praktijk beschrijven op mijn nieuwe blog
http://vitaliteitstherapie.blogspot.nl


Workshop voor collega's
Op 13 december 2014 mag ik een workshop verzorgen voor het Functional Training Netwerk "Make a Move" in Rotterdam, een groep van enthousiaste en samenwerkende fysiotherapeuten en personal trainers in het zuiden van Nederland en in België.
U kunt bekijken waar "Make a Move" voor staat op
http://makeamove.today/inspiratie-bij-make-a-move


Volhouden
Wat doet een Vitaliteitstherapeut anders dan anderen?
Wij zetten gedragsverandering in gang en helpen u VOLHOUDEN.


Zorgdekking
Onze beroepsorganisatie BOVV is hard aan het werk om zorgdekking voor onze vitaliteitstherapie te realiseren. Vooralsnog worden onze interventies dus nog niet officieel vergoed.
Toch is het dit jaar (2014) al verschillende malen voorgekomen dat van cliënten van ons, die aanvullend verzekerd zijn, onze factuur gedeeltelijk is vergoed, onder "alternatief".


Congres
Op 29 januari 2015 vindt het tweejaarlijkse congres plaats van de Beroepsvereniging van Zorgprofessionals Opleiders.
Ik ben trots dat ik die dag workshops mag verzorgen voor de praktijkopleiders! http://www.vriendenvanhetcongres.nl


Topsport
Mijn coachee Maartje Otten neemt vrijdag 4 juli 2014 deel aan de kwartfinales van het EK in Skopje, Macedonië.
De wedstrijden zijn live te volgen via livestream
http://canoeliveresults.com/event/2014/skopje-eca-junior-u23-european-championships.php

Altijd een feest om met topsporters te mogen werken!Video nieuwjaarswens!
10-jarig bestaan
Feest in november 2013: mijn bedrijf bestond 10 jaar!
Ben je oud-cliënt? Neem dan even contact met me op: er ligt een leuk kado op je te wachten!


Wetenschappelijk onderzoek
In de maanden juni, juli en augustus 2013 werkte ik mee aan een pilot wetenschappelijk onderzoek bij Ready for Life naar specifieke krachttraining voor hardlopers.
Ons doel: het behouden van paslengte bij lange duurlopen.
Kijk bij filmpjes voor een impressie op video!


Leuk artikel over mijn werk in dressuur-vitaliteit:
http://www.dressuurstalvanbaalen.nl


Wist u trouwens dat TANGO dansen perfect is voor uw gezondheid en vitaliteit?
De tango-houding is optimaal voor verantwoord bewegen!
U beweegt namelijk vanuit de heup in een mooie opgestrekte houding.
We weten dat juist de heupfunctie verloren gaat bij een zittende leefstijl en dat verlies daarvan kan zorgen voor rug-, nek-, schouder- en/of knieklachten.
Bij tango verbetert ook uw hartcoherentie door de geconcentreerde aandacht die nodig is voor leiden en volgen en het samen in balans blijven.
Tel daarbij de prachtige stille muziek op en het feit dat u heel wat kilometers aflegt.
Vitaliteit op zijn leukst!Wilt u weten welke voedingskeuze ik voor mijzelf maak, dan kunt u kijken op mijn persoonlijke blog http://www.elkedag-neo-paleo.blogspot.com


Klik op de afbeelding van het artikel hieronder om het artikel te lezen.

Artikel vakblad Fitness Expert