Van je pijn af

Goed dat je op deze pagina kijkt! Ga er even rustig voor zitten want ik heb je iets belangrijks te vertellen. Iets hoopvols.

Ik ben trainer. Bewegen is mijn vak. Pijn mijn specialiteit. Ik geloof dat bewegen anders werkt dan hoe er gangbaar over bewegen wordt gedacht. Want ik heb iets ontdekt wat mijn blik volkomen veranderd heeft. Dat heeft te maken met natuurkunde en biologie. Ik geloof dat een pijnlijk lichaam juist andersom benaderd moet worden dan wat gangbaar is. Zeker als rekken, stretchen, kraken, prikken, manipuleren, duwen, cortisone spuiten of foamrollen niet – of te kort – blijkt te helpen.

Ik denk dat het anders moet. Beter. Met de Gravitoss Methode. Hoe dat werkt? Dat lees je hieronder.

Kennismakingsgesprek

Zoals Sherlock Holmes en Watson gaan jij en ik samen verkennen hoe en wanneer je pijn optreedt. Ik vraag je de oren van het hoofd en ga heel goed naar je luisteren. Daarna laat ik je een aantal lichte lichamelijke testen doen. En ga ik heel secuur naar je kijken. Zonder aanraking en zonder behandeltafel. Hoe beweegt jouw lichaam? Wat probeert jouw lichaam te vertellen met die pijnsignalen?  Voor de testen is het handig als je gemakkelijke kleding aan hebt, zoals je huispak of je sportkleding.

Oorzaak onbelangrijk

Je pijn kan door een blessure komen of omdat je pijnklachten hebt overgehouden aan een ongeval of operatie. Ook kan je wel een diagnose hebben maar heeft geen een behandeling je afdoende geholpen. De oorzaak van je pijn maakt voor mijn aanpak niks uit. Ik help ook vaak mensen waarbij géén oorzaak voor hun pijnklacht kan worden gevonden.  Sommige mensen hebben juist pas pijn als ze tot rust zijn gekomen. Of worden wakker van de pijn. Ook deze mensen kan ik helpen. De pijn wijst de weg.

Onderaan deze pagina vind je een link naar een filmpje voor een indruk van zo’n kennismakingsgesprek. Ook zie je daarin hoe testen gaat. 

Hoe gaat het dan verder?

Valt jouw pijnklacht binnen mijn vakgebied van therapeutisch trainer?

Dan stel ik je mijn aanpak voor. Met oefeningen. Mijn oefeningen doen géén pijn; ze mógen zelfs geen pijn doen! Mijn oefeningen kosten ook geen kracht: het gaat om de juiste aansturing van je beweging. Daarin zit hem de crux.

Huiswerk

De oefeningen die ik je leer moet je zelf thuis gaan uitvoeren, dagelijks. Soms zelfs 2 x per dag. Ze kosten maar weinig tijd, ongeveer 4 minuten. Door zelf thuis te oefenen leer je weer normaal te bewegen, in een beweegpatroon zoals je dat vanaf je geboorte hebt meegekregen. Jijzelf gaat dus je pijnklachten verminderen of zelfs laten verdwijnen.

Sporters

Voor jullie geldt hetzelfde: ik leer je hoe je moet bewegen tijdens je sport, fitness of je krachttraining. Techniek dus. Beweegtechniek. Bij sport komt dat nauw!

Bij mijn aanpak voel je in de eerste week al verbetering en soms zelfs direct. Meestal lukt het om de pijn helemaal weg te trainen.

Vervolgsessies

Klachten die al jaren bestaan zijn vaak niet in één sessie verholpen. Dan zijn een of meer vervolgsessies nodig. Daarin verfijnen we je oefeningen, stellen we ze bij of maken we ze uitdagender. Ook je huiswerk verandert vaak na een vervolgsessie. Alles om een pijnvrij beweegpatroon in te trainen. Meestal zie ik mijn cliënten maar maximaal 4 keer. Tussen de sessies door hebben we contact als je daar behoefte aan hebt. Via whatsapp of telefonisch. Dat is gratis en vind ik vanzelfsprekend. Want het is belangrijk dat je met een gerust en zeker gevoel je huiswerkoefeningen kunt doen.

Spreekt het je aan? Klik op     Ik wil meer informatie

Bellen is ook handig: Bel Annet

Valt jouw pijnklacht niet binnen mijn vakgebied van therapeutisch trainer, dan zijn er twee mogelijkheden:

Of ik verwijs je door en help je verder op weg in het landschap van pijnbestrijding en methodieken. Mijn netwerk is zeer uitgebreid en er zijn vele methodes die kunnen helpen. Ieder mens en dus ook ieder lichaam is anders.

Of ik stel aan je voor om vitaliteitstherapie bij mij te doen.  Dan zet ik mijn andere pet op, de pet van vitaliteitstherapeut (klinisch vitaliteitskundige).  Ook dan kan ik je helpen. De focus bij deze aanpak ligt op jou als mens in zijn geheel. Op alle facetten die bij mens-zijn horen. Ik help je naar een leven waarin de pijn geen overheersende rol meer speelt. Ook met deze aanpak vermindert de pijn en soms verdwijnt de pijn ook helemaal.

Online

In enkele gevallen help ik mensen met pijnklachten ook online als zij ver weg wonen.

Bij de aanpak met vitaliteitstherapie duurt het wel wat langer voordat je merkt dat het helpt. Bij vitaliteitstherapie hebben we gesprekken en krijg je soms ook huisopdrachtjes. Het accent ligt op je dagelijks leven, hoe jij dat ervaart en verwerkt.

Ik help je graag. Stel je vraag via  Ik wil meer informatie

Een filmpje van een kennismakingsgesprek over pijnklachten bekijk je hier

Hoe anderen mijn interventies beleven lees je hier

Bellen mag gerust, dan kan ik direct al je vragen beantwoorden.           Bel Annet

Informatie voor medici en paramedici

Als therapeutisch trainer werk ik vanuit de ontogenese. Ik gebruik daarbij mijn kennis van de biomechanica en het neuro-reflectoir systeem die aan normaal bewegen ten grondslag liggen. Ik heb zelf een methode ontwikkeld: de Gravitoss Methode.

Wil je meer lezen over mijn methode? Kijk dan hier

Ik sta sowieso altijd open om met andere behandelaars in contact te treden en kennis uit te wisselen. Graag zelfs! 😀

De Gravitoss Methode leren?

Dat kan! Ik geef ook cursussen in mijn methode. Twee maal per jaar, in het voorjaar en in het najaar. Kijk hier voor meer informatie.