“Al jarenlang hardlopen en op een gegeven moment merken dat je kuiten steeds meer op spanning staan. Andere schoenen, betere sportsokken, wat meer rekken en strekken en je hoopt dat het dan wel weer lukt. Totdat je een scheurtje in je kuit oploopt en na de herstelperiode je kuit niet meer meewerkt. Twee rondjes hardlopen prima en daarna plotseling zodanig last dat je niet verder kunt en dit iedere keer opnieuw. Je gaat met spanning in je lijf lopen omdat je bang bent dat het weer gebeurt waardoor het juist helemaal niet meer goed komt.
Mijn beste vriend raadt Annet aan want zij kijkt anders én komt niet met instant oplossingen. Dat blijkt een goede zet te zijn. Annet laat je allerlei kleine oefeningetjes doen en komt tot de conclusie dat ik mijn spieren gebruik voor zaken waar ze niet voor dienen en sommige spieren gewoon niet aan gaan en nauwelijks iets doen. Ook in mijn lopen is zodanig ingericht dat uiteindelijk alle krachten op mijn kuiten terecht komen waardoor het logisch is dat ze het begeven. We gaan het aanpakken, het komt goed belooft ze maar dat vraagt inspanning, niet alleen van mijn lijf maar ook van mijn hersenen.
De oefeningen die ik krijg lijken eenvoudig maar vergen veel concentratie en aandacht, je denkt de goede spier aan te spannen maar er gebeurt iets anders. Het vraagt nauwgezetheid en iedere dag oefenen, maar geeft ook enorm veel resultaat in korte tijd.  Het is enorm bemoedigend dat je daadwerkelijk oude patronen kunt veranderen. Hoe gebruik je de spieren op een goede manier en wanneer laat je ze met rust.  Annet vraagt iedere keer terug wat je voelt én waar en kan daar adequaat op reageren doordat ze verstand van zaken heeft. Het mooie is dat je het zelf moet doen, Annet stimuleert je en is enorm positief opbouwend met haar feedback maar zet jou als persoon aan het werk. Luisteren én kijken naar je eigen lichaam.
Na 6 weken weer gestart met hardlopen, ik loop anders en het vraagt nog continue aandacht om een goede loopbeweging vol te houden maar mijn kuitblessure is over en mijn vertrouwen terug. En passant geeft ze je adviezen, hebben we het over je doelen qua beweging en leert ze je nog wat bokstechnieken aan omdat dat zo goed is voor je hele lijf. Een mooi, doelgericht en professioneel traject met iemand die haar vak verstaat.”

Pieter-Jan van Hoof, Heeswijk-Dinther, 15 november 2022

 

“Dertig jaar geleden leidde een ontsteking tot een pittige artrose in m’n voet maar al die jaren ben ik blijven hardlopen. Dat laat z’n sporen na in m’n lijf. Ongemerkt zoekt het lichaam naar een andere balans, met uiteindelijk pijn en klachten op andere plekken. Chronische nekpijn bijv. Maar ook een middenrif dat vaak vastzit. Al die jaren heb ik zelf gezocht naar mobiliteitsoefeningen, spierversterkende oefeningen, therapieën; alles om toch hard te lopen, m’n grote passie.

Totale reset
Met de methode van Annet sla ik een heel nieuwe weg in, helemaal terug naar de basis! Een totale reset noem ik het zelf. Een paar dagen na de eerste sessie merk ik al het effect, m’n nek heeft veel meer ruimte, wat een ervaring!
Het allerfijnst is dat het middenrif ontspannen is en blijft, waardoor het vaak aanwezige benauwde gevoel weg is! Buikademhaling gaat nu vanzelf. Zou dit ook de oorzaak zijn van een veel betere nachtrust?

En dan het hardlopen: dat gaat zoveel lichter en makkelijker! Het is verleidelijk om vlot op te bouwen, maar Annet heeft gewaarschuwd het heel rustig aan te doen voorlopig. Een reset vraagt een behoorlijke aanpassingstijd voor het lichaam en ik ben immers geen piepjonge atleet meer.

Het vertrouwen is echter grenzeloos, want Annet weet tot nu toe telkens haarfijn de vinger op de zere plek te leggen, met simpele oefeningen die ik als warming up doe. Die herstellen mijn oorspronkelijke reflexmatige beweegpatroon is de bedoeling.

Het verbaast me elke dag hoe eenvoudig het is om jezelf te resetten. Ik wist het niet, Annet heeft er haar levenswerk van gemaakt. Ben haar enorm dankbaar!”

Marian Freriks, Hellendoorn, 16 juni 2022
7-voudig Nederlands Kampioen hardlopen op lange afstanden.

 

“Ik heb oefeningen van Annet gekregen, met uitleg. Daar kon ik goed mee uit de weg. Ik ben nu bijna pijnloos en ik hoef nog niet onder het mes! Maar je moet er dus wel zelf iets voor doen.”

Hans van de Burgt, Volkel, 18 september 2021

“In begin 2021 ben ik in contact gekomen met Annet van Oss. Ik ben ongeveer 20 jaar geleden geopereerd aan mijn rug. Er zijn toen twee ruggenwervels vastgezet. Dit was echt een verbetering ten opzichte van voor de operatie en ik kon weer doen en laten wat ik wilde. Echter wanneer ik wandelingen ging maken dan begon ik rugpijn te krijgen na zo’n 20 minuten. Als ik dan even gerust heb, heel kort maar, kan ik weer verder.

Annet deed wat test-oefeningen en kwam tot de conclusie dat mijn middenrif (diafragma) niet goed meedeed en daardoor geen volledige ondersteuning gaf tijdens het lopen. Ik kreeg een, voor mij zeer eenvoudige, oefening mee om het diafragma te activeren. Eerlijk gezegd geloofde ik er niet zo in maar ik moet zeggen dat per dag verbeteringen voelbaar waren. Heel indrukwekkend.
Ik doe de oefening elke ochtend en ik wandel nu zonder pijn. Annet is echt een specialist op haar gebied, dat gecombineerd met haar no-nonsens aanpak maakt dat ze in heel korte tijd een heel grote impact kan hebben.”

Andre de Veer, Brabant, 22 maart 2021

 

“Sinds het begin van de Coronacrisis heb ik via een internetverbinding coaching van Annet van Oss. Mijn ervaringen met haar zijn uitsluitend positief: ik ben haar heel dankbaar voor de begeleiding die ze geeft en vooral voor de manier waarop ze dat doet.

Mijn werk met haar kent twee werkterreinen: mijn algemene gezondheid en mijn fysieke conditie.
Mijn gezondheid komt bijvoorbeeld aan bod als ik slecht slaap, als ik pijn in mijn nek heb, als ik ’s nachts kramp heb gehad of wat somber ben, omdat ik merk dat mijn spierkracht minder wordt. De kleine tips en opmerkingen, zoals: drink je voldoende water, heb je nog gewandeld, wat doe je voordat je naar bed gaat? zetten mij aan het denken en zorgen ervoor dat ik weer (een tijdje!!) beter oplet. Ze houdt de grenzen van de privacy goed in de gaten, ze hangt niet de psycholoog uit en ze dramt absoluut niet, ook niet als ik ‘een beetje dom ben geweest’. We blijven samen optimistisch.

De fysieke conditie wordt scherp in de gaten gehouden via het beeld op de computer, want dankzij de camera kan ze heel precies zien wat ik doe. Geluid en beeld moeten wél van goede kwaliteit zijn, soms vergt dat wat inzet aan een van beide kanten.
Oefeningen worden rustig opgebouwd en als ik eens een slechte week heb gehad, maken we een pas op de plaats, “onderhoud” noemt Annet dat. Versterkende oefeningen voor benen en rug, ontwikkeling van spieren die te weinig aan bod zijn geweest, bewustwording van lichaamsonderdelen die ik nog nooit gevoeld heb, bv. schouderbladen of voetzolen.

Annet is en blijft rustig, scherp gefocust op wat ik aan het doen ben, bemoedigend in haar uitnodiging om iets aan te pakken of te veranderen en vooral ook aardig, opgewekt, blij met haar werk op deze manier. Wat ik persoonlijk geweldig vind, is dat we minstens 100 kilometer van elkaar af wonen en dat het net is of ze gewoon hier met mij aan het werk is. Na een half uur intensieve oefeningen ben ik moe, maar niet op een nare manier, precies goed en gezond moe; ik heb zelden een beetje spierpijn en ik krijg steeds meer het gevoel dat Annet en haar aanpak voor mij bijzonder goed zijn.”

Klara van Daelen, 74 jaar, Midden Limburg 25 november 2020

 

“Dag Annet, heel hartelijk dank voor jouw positieve bijdrage aan mijn vitale ik! Onze gesprekken waren prettig en leerzaam. Met jouw aanstekelijke vrolijke, positieve en complimenteuze aard haal je het beste in me naar boven. Op het juiste moment wist je te luisteren, de juiste vragen te stellen, door te vragen en mij richting en duidelijkheid te geven. Ook het benoemen en opschrijven van ervaringen en belevingen geeft inzicht, evenals jouw tips. Ik heb hiervan geleerd en het helpt mij enorm. Fris en energiek ga ik verder, nogmaals hartelijk dank!”

Betty, Veghel 28 mei 2020

 

“Al enige weken had ik rugpijn en zo ondraaglijk dat ik er iedere minuut van de dag mee geconfronteerd werd; zelfs opstaan en aankleden ging niet zonder pijn.
Ook tijdens mijn werk als tandarts was het bijna niet vol te houden.
Na 4 sessies fysio en manuele therapie en een aantal weken later vond ik het resultaat tegenvallen, totdat ik Annet tegen kwam.
Zij is bij mij geweest en na een haarscherpe, feilloze analyse van een half uur kon zij al de oorzaak aanwijzen en mij met behulp van oefeningen, die niet belastend waren, van de pijn afhelpen!
Fantastisch!! Na 1 dag was ik pijnvrij.

Mijn man liep al jaren te tobben met een versleten heup waardoor hij nauwelijks nog kon wandelen; 500 meter was al een straf.
Nadat hij mijn succesverhaal van dichtbij meegemaakt had, was hij benieuwd wat Annet voor hem kon betekenen.
Werkelijk ongelofelijk: ook hier is dankzij de deskundige analyse van Annet en oefeningen alles anders geworden.
Pas geleden hebben we nog 8 km gelopen, zonder dat hij pijn had! Ik kan je zeggen dat dit erg lang geleden voor het laatst geweest is.
Verder hoor ik hem nooit meer klagen over pijn van zijn heup.
Annet is wat mij betreft voor iedereen een kadootje!
Ik gun dan ook iedereen van harte dat zij de weg naar Annet kunnen en gaan vinden.”

Francis Willems, tandarts
‘s-Hertogenbosch, 10 november 2017

 

“7 jaar geleden kreeg ik hevige pijn in mijn linkerarm, -schouder en nek.
Uiteindelijk werd er een nekhernia vastgesteld. Ik kwam bij de fysio terecht, en met behulp van veel pijnstillers was het toen enigszins draagbaar.
Nu ca. 3 maanden geleden, kreeg ik dezelfde pijnklachten, dus maar weer naar de fysio. In de hoop dat ik met behulp van oefeningen zelf iets kon doen om te voorkomen dat de pijn weer op het niveau zou komen van 7 jaar geleden. Maar daar kreeg ik te horen dat oefeningen in dit stadium nog niet aan de orde waren. Ze hebben me daar meerdere malen in de tape gezet, en verder was de boodschap: afwachten, terwijl de pijn toch iedere dag aanwezig was.
Afwachten was dus precies wat ik niet van plan was.
Door een vriendin ben ik met Annet in contact gekomen.
Vanaf het eerste moment had ik het gevoel dat ze mijn klachten serieus nam, over heel veel vakkennis beschikt, en dat gaf me veel vertrouwen.
Moest wel effe wennen aan het idee dat ik last heb van mijn nek, en moet gaan werken aan heel andere spiergroepen, om mijn lichaam weer in balans te krijgen. Maar als Annet dit uitlegt klinkt ook dat allemaal logisch.
Al tijdens deze eerste afspraak wist ze mij oefeningen te laten doen, waarmee mijn pijnklachten verminderden, en soms zelfs helemaal verdwenen.
Dol enthousiast ging ik naar huis, maar na een aantal dagen zakte dat enthousiasme want de pijn bleef terugkomen, ondanks dat ik elke avond trouw mijn oefeningen deed.
Toen ik hierover contact had met Annet, gaf ze me een tip: doe je oefeningen ook ’s morgens, je moet bepaalde spieren “aanzetten”.
Het resultaat was al snel merkbaar, na een paar weken was ik helemaal pijnvrij.
Tijdens onze tweede afspraak heb ik te kennen gegeven dat ik graag weer wil gaan tennissen. Annet heeft me nu oefeningen gegeven om wat spieren aan te sterken, dit om te voorkomen dat mijn klachten snel terugkeren als ik begin met tennissen.
Ik ben nu voornemens om in 2017 weer een balletje te gaan slaan.
Annet bedankt voor je luisterend oor, je oprechte betrokkenheid, je aandacht en het enthousiasme waarmee je mij geholpen hebt.”

Debora Rutten (55 jaar)
Boekel, 21 december 2016

 


“Gelukkig, fris en gezond onder de inspirerende hoede van Annet!
Alweer geruime tijd geleden nadat ik een schouderoperatie onderging en minder goed in mijn vel zat, heb ik jou op advies van vrienden benaderd om wat aan mijn conditie te gaan doen.
Inmiddels voel ik mij na jouw heldere analyse van gewoontes, lijf en lede en na jouw heldere adviezen en begeleiding weer een jonge god en hoop nog jaren onder jouw bezielende leiding te sporten.
Inmiddels ben ik gestopt met roken, doe ik aan portiecontrole en voel met een stuk fitter.
Het resultaat van jouw adviezen is echt fantastisch en bijna net zo onwerkelijk als het wekelijks door de buurt rennen met jouw roze kruiwagen.
Annet, je doet het fantastisch en ik kan iedereen gezond of ongezond aanraden om met jou in zee te gaan om gelukkiger, frisser en gezonder te worden.”

Ton Verhoeven, Vudel Invest b.v.
Veghel, 02 december 2016

 

“Omdat ik, Teja 61 jaar, steeds voller werd, heb ik met Annet een afspraak gemaakt.
Annet ging eerst bij mij na wat ik van voeding weet, vervolgens heeft zij mij gedurende de tijd dat we in gesprek waren mij inzicht gegeven in:
-welke valkuilen er voor mij zijn en dat ik deze zelf kan oplossen door vooraf iets met mijzelf af te spreken
-dat slecht slapen een mede veroorzaker is van geen rem kennen
-dat je jezelf voor de gek moet gaan houden om als neven effect betere controle te krijgen over jezelf.
Ze laat jou verwoorden hetgeen zij al weet en gebruikt haar kennis van voeding en bewegen om voor jou het meest haalbare te bereiken.
Kortom ze is een bijzondere levenscoach. Dank voor het meedenken Annet!”

Teja Kip
‘s-Hertogenbosch, 14 november 2016

 

“Annet, wat ben ik blij dat Elmar mij met jou in contact heeft gebracht.
Als zelfstandig ondernemer vind ik het belangrijk dat ik mentaal en fysiek gezond ben.
In 2013 heb ik een stevige hernia gehad waaraan ik niet ben geopereerd. Na één week ziekenhuis, zes weken bedrust thuis en een half jaar revalideren, bleef ik lichte pijn in mijn rug en been houden. Dit ondanks de inspanningen van diverse andere hulpverleners.
In mei 2015 kwam je bij mij thuis. Een paar oefeningen en jouw analyse, waren genoeg om mij het vertrouwen te geven dat jij mij kon helpen.
Samen zijn we aan de slag gegaan. Jouw zorgvuldige dosering van de juiste oefeningen samen met je oprechte aandacht voor body en mind maken dat ik goed kan functioneren.
De passie waarmee jij de coaching verzorgt geven een vertrouwd en gerust gevoel.
Graag beveel ik je bij iedereen aan. Je bent een op en top vakvrouw met aandacht voor de mens, super!!”

Pim Dusée
Loon op Zand, 26 oktober 2016

 

“Hoi ik ben Nella en ben 52 jaar.
Jarenlang had ik last van mijn benen wat in de loop van de jaren steeds erger werd. Ze deden veel pijn, een zeurende pijn die ik de hele dag voelde en vooral ’s nachts dan was het zo erg dat ik er wakker van werd en niet kon slapen. Ik bleef voortdurend draaien en wiebelen maar niets hielp. Ook had ik veel pijn aan mijn knieën en dan vooral met buigen, traplopen en fietsen e.d. Ook had ik regelmatig een zeer stekende en pijnlijke plek ergens in mijn voet dat wisselde steeds en ging ook weer over maar was zo erg dat ik op die momenten niet goed kon lopen. Ook mijn spierkracht nam af. Ik ben naar de dokter geweest, foto’s van mijn knieën laten maken (was niks mis mee) en naar de fysio. De fysio kon iets verlichting brengen maar nooit afdoende en het werd uiteindelijk toch weer erger.

Zo was mijn situatie toen ik via mijn werk een vitaliteit coach kreeg aangeboden en zo contact kreeg met Annet. Ik mocht mijn legging aandoen en toen ze aan mijn deur stond deed ik lacherig de deur open; zo van je komt om lekker te bewegen maar dat gaat niet lukken want ik vind dat niet fijn 🙂

Het was heel anders dan ik dacht en Annet nam mijn klachten heel serieus en na wat onderzoekjes had ze al snel door wat er aan de hand was. Er waren spieren overbelast en andere spieren deden niks meer. Ik moest wat simpele oefeningen doen en merkte al direct dat de pijn een stuk minder was. Dit was echt geweldig! Ik moest die oefeningen dagelijks doen en daardoor werden mijn luie spieren actief. Nu kan ik weer fietsen, traplopen en makkelijk opstaan uit de auto of van de bank en voel ik me geen 80 meer 🙂

Ik raad iedereen aan om met pijnklachten die niets te maken hebben met slijtage naar Annet te gaan zodat je kunt kijken of het iets met je spieren te maken heeft waardoor je er wat aan kunt doen.
Annet is heel ervaren en heeft een heleboel geleerd en is bovendien een open en vriendelijke enthousiaste vrouw die echt oprecht betrokken is.
Annet bedankt!!”

Nella, 52 jaar
Haaften, 12 oktober 2015

 

“Als avondhoofd in een groot ziekenhuis moet ik heel veel lopen. Zeven kilometer op een avond is normaal. Op zich geen probleem, maar ik had op een gegeven moment heel veel pijn in mijn billen; een soort spierpijn. Dat ging maar niet weg.
Ik besprak dit met Annet. Annet had meteen in de gaten dat ik niet goed liep. Direct deed ze een paar testjes en probeerde ze mijn heupen weer te laten sporen. Dat lukte vrijwel meteen. Ik kreeg een paar oefeningen als huiswerk mee en ik moest tijdens het lopen goed opletten of ik mijn voeten wel goed afwikkelde, de “grond wegduwen”. De oefeningen heb ik een paar dagen gedaan en mijn voeten heb ik goed afgewikkeld en ik heb geen spierpijn meer in mijn billen.
Een fijne bijkomstigheid is dat de lage rugklachten die ik al jaren heb ook verdwenen zijn. Ik kan niet alleen goed en pijnloos lopen, maar ik kan nu ook veel gemakkelijker rechtop lopen!
Ik ben Annet heel dankbaar. Heel bijzonder dat zoiets vrij simpels zo goed werkt.”

Ivette Sprenkels, 56 jaar
Amstelveen, 30 augustus 2015

 

“Beste mevrouw Van Oss,
Bijna een jaar heb ik nu oefeningen gedaan met u als Personal Trainer.
Het viel me al telkens op, dat de wandeling na afloop van de oefeningen mij het gevoel gaf dat ik mij veel fitter voelde.
Maar ik schrijf dit om een andere reden namelijk, na afloop van onze voorlaatste sessie, had ik een golfafspraak. Ik ben gaan spelen en kende mijzelf niet meer terug. Zo goed als het toen ging, heb ik zelden meegemaakt.
Maar… de volgende 2 keren dat ik ging golfen, heb ik dezelfde oefeningen gedaan. Het gevolg was 2 maal een geweldige vorm en veel meer plezier in het spelletje.
Wat ik hiermee bedoel te zeggen, is dat ik nu merk, dat je op mijn leeftijd, veel meer kunt dan je voor mogelijk hield. Dit alles dankzij jouw oefeningen.
Met andere woorden, zo’n Personal Trainer is voor iedereen aan te bevelen.”

Karel van Eerd, 77 jaar
Veghel, 4 juni 2015

 

“Annet heeft mij aangesproken nadat ze zag dat ik met veel pijn in mijn knie aan het werk was. Ik vertelde dat ik al verschillende dingen had geprobeerd maar dat nog niks had geholpen. Annet deed direct een oefening met mij en de pijn was meteen weg. Ook had ik veel last van mijn rug.
Hierop hebben we een afspraak gemaakt om te kijken waar het vandaan komt. Op de afspraak heeft Annet dit meteen gevonden en heeft ze mij oefeningen gegeven die ik kan doen. Deze oefeningen zorgen ervoor dat bepaalde spieren weer goed geactiveerd worden, en na een paar dagen de oefeningen doen is de pijn in mijn rug al zo goed als weg. Nu zijn we een tijdje verder en ik doe de oefeningen nog steeds en de pijn is niet meer teruggekomen.”

Bram Wouters, 22 jaar, fitness instructeur
Vught, 14 mei 2015

 

“Annet heeft door een paar ogenschijnlijk eenvoudige bewegingsoefeningen mijn lichaamsmotoriek geanalyseerd. Zij zag meteen waar er aandachtsgebieden zaten. En zij vertaalt dat direct naar aanpassingen in mijn eigen trainingsprogramma om zo mijn motoriek te verbeteren. Annet heeft daarbij ook gezien waar mijn schouderproblemen vandaan kwamen, iets waar twee fysiotherapeuten, een sportfysiotherapeut en een orthopeed niet in slaagden. Vanuit die oorzaak, leerde zij mij een hele simpele oefening waarmee de schouderklachten binnen twee weken verdwenen.

Maar ook in onze gesprekken blijkt Annet zonder omwegen naar de kern te gaan. Met zeer gerichte vragen komt de essentie van een onderwerp snel naar voren. En ook daarin kan ze met eenvoudige, maar doeltreffende tips nieuwe inzichten bieden. Annet is op alle fronten doortastend. En dat zij een bijzonder leuke en eigengereide vrouw is, maakt de samenwerking alleen maar beter.”

Gorazd Grebenjak
Nijmegen, 21 december 2014

 

“Dag Annet, graag zou ik je willen bedanken en complimenteren met jouw uiterst effectieve aanpak, werkwijze en resultaat wat heeft geleid tot het verhelpen van mijn blessure.

Als triatleet heb ik tot twee maal toe last gehad van mijn knie bij het hardlopen. Funest voor het succesvol afronden van een marathon na de inspanningen van het zwemmen en fietsen.
Diverse specialisten en therapeuten bezocht en meerdere methodes uitgeprobeerd, allen zonder resultaat.

Jij wist in één sessie mijn hardnekkig knieprobleem te analyseren en verhelpen.
Tevens had je een krachttrainingsprogramma om het probleem preventief aan te pakken zodat ik er bij mijn volgende triathlon geen last meer van ondervind.
Jouw grondige aanpak, innovatieve vitaliteitstherapie en vakkundigheid kan ik bij vele sporters aanraden, zowel om blessures te verhelpen en voorkomen alsmede sportprestaties te verbeteren.
Nogmaals dank!”

Elmar van Deijck
Loon op Zand, 8 december 2014

 

“Afgelopen jaar heeft Kentalis meerdere malen gebruik gemaakt van expertise van Annet van Oss.
Met haar werkwijze, methodieken en kennis van zaken heeft zij een aantal medewerkers (HBO en MBO) begeleid tijdens een periode van burn-out, vitaliteitsproblemen en/of pijnklachten.
Met haar manier van coachen is Annet in staat om medewerkers vanuit hun eigen kracht tot duurzame oplossingen te laten komen. Medewerkers krijgen inzicht in hun energiebalans en krijgen tools om weer regie te krijgen over de problematiek.

Dit heeft in alle gevallen geleid tot grote tevredenheid bij medewerkers, een duidelijk verkorting van de verzuimperiode en nauwelijks terugval.

Als leidinggevende in de zorg zou ik collega’s aanraden om te investeren in vitaliteit van medewerkers en burn-out klachten serieus te nemen. Hierbij kan Annet van Oss een zeer waardevolle bijdrage leveren.”

Gäby Vereijken
Koninklijke Kentalis
Sint-Michielsgestel, juni 2014 “Als horen of communiceren niet vanzelfsprekend is”
kentalis logo

 

“Ik heb Annet ingeschakeld om mijn persoonlijke knelpunten inzichtelijk te krijgen en daar iets aan te doen of mee te handelen. Al in de eerste 5 minuten liep het gesprek fijn en voelde ik me heel erg op mijn gemak bij Annet. Dat is één van haar sterke punten, iemand op haar/zijn gemak stellen. Hierdoor ga je een open en eerlijke gesprek heel gemakkelijk aan. Onze tijd was altijd véél te snel voorbij. Door de knelpunten op te schrijven worden ze beter inzichtelijk, door elke dag positieve dingen op te schrijven, word je ook positiever, al blijven er valkuilen. Annet is ook heel sterk in het geven van complimenten waardoor je sterker voelt, begrepen en geaccepteerd. Over een paar maanden zien we elkaar weer, om te kijken of het goed is blijven gaan.”

Myriam van Hoorn
Rosmalen, 11 juni 2014

 

“Ik, Edith, 50 jaar oud, had sinds de zwangerschap op mijn 42e van mijn jongste kind al jarenlang bekkenklachten. Ik bleef sporten, met pijn en al, tot het eigenlijk niet meer ging. Ook had ik de laatste maanden pijnklachten in nek en schouders met uitstraling naar mijn voorhoofd die voortkwamen uit een foute houding. Gelukkig kwam ik in contact met Annet. Zij liet me een paar oefeningen doen en zag al gauw wat er aan de hand was. Ze schreef mij bepaalde oefeningen voor en al na 3 weken was er duidelijke verbetering merkbaar en nu, pas zo’ n 2 maanden later, ben ik zo goed als pijnvrij ! Annet, bedankt! Je was enorm betrokken en het was een plezier met je samen te werken; ik kan het iedereen aanbevelen!”

Vught, 17 maart 2014

 

“Na mijn hernia operatie en revalidatie bij de fysio was ik “genezen” verklaard, maar als 41-jarige fulltime werkende vrouw en moeder van 3 opgroeiende kinderen, voelde ik mij niet gelukkig. Ik had door mijn hernia niet gesport en bewoog mij als een oude vrouw, daarnaast was ik wat kilo’s aangekomen. Ik wilde graag volop in beweging komen en actief worden en zocht iemand die mij kon helpen om daar te komen. Annet kwam in het begin wekelijks bij mij thuis en met haar ben ik gaan werken om eerst een basis conditie te krijgen en goed te zien waar mijn lichaam nog zwaktes had. Annet zorgde daarnaast voor een divers sport repertoire zodat ik niet in een sleur kwam en we spraken iedere keer een doel en huiswerk af. Annet gaf mij de stimulans en structuur om mijzelf te verbeteren. Het resultaat is dat ik nu 4-5x per week sport, aan het trainen ben voor een 10 km run en 10 kg ben afgevallen! Waar ik vooral blij mee ben dat ik volledig op mijn lichaam kan vertrouwen, een actief leven heb en fysiek beter ben dan de gemiddelde vrouw van mijn leeftijd. De trainingen van Annet en haar mentale support hebben mij een basis en een structuur gegeven om dit te bereiken en zonder haar had ik zelf bij een lichamelijke terugval allang opgegeven en geaccepteerd dat ik niet meer zou sporten!”

Anouk Vermeer
Rosmalen, februari 2013

 

“Afgelopen winter ben ik met skiën gevallen en heb daarbij flink mijn knie verdraaid. Terug in Nederland naar de fysio en die constateerde dat mijn meniscus beschadigd was en hij stelde een kijkoperatie voor. Door drukte kwam dat er steeds niet van, dus ik bleef flink last houden van mijn knie, vooral met traplopen. Ook kon ik niet meer sporten.
Toen kwam ik Annet tegen; zij nam eerst een soort scan af, waarbij ik allerlei bewegingen moest maken. Ze deed ook een test waarbij de pijn onmiddellijk verminderde. Met tape en een oefening die ik elke dag zelf moest doen, was de pijn in twee weken verdwenen! Gelukkig hoef ik nu dus niet meer onder het mes, bedankt! En ik ben inmiddels weer lekker aan het sporten!”

G.J.H. Beukes
Rosmalen, oktober 2011

 

“Om uit te leggen wat ik heb meegemaakt met Annet moet ik me inhouden om niet ongeloofwaardig over te komen. Ik heb al zeker tien jaar altijd last van mijn rug. Constant was het aanwezig overdag maar ook ’s nachts en vooral in stressvolle momenten werd het ondragelijk. Regelmatig was ik ongemakkelijk met mijn rug aan het draaien en rekken om de zeurende pijn te verdrijven. Dit komt ook niet ontspannen over op anderen. Net als vele anderen tussen deze referenties heb ik in die tijd vele therapeuten en masseurs bezocht.

Annet heeft me 15 min. onderzocht en zei toen eerst dat ze het niet wist. Maar toch had ze nog één beweging die ik moest maken en toen wist ze me te vertellen wat het was. Het zit niet in mijn rug maar bij mijn bekken. De 3 á 4 spieren in mijn rug hebben getracht de /- 20 spieren rond mijn bekken te ontzien door waarschijnlijk een val op mijn heup in het verleden. Ik heb twee eenvoudige oefeningen en wat tips gekregen om de spieren in mijn bekken te versterken. Daardoor heb ik nu het gevoel dat er een nieuw/oud deel van mijn lichaam aangroeit.

Ik kan nu bij opkomende klachten mezelf concentreren op wat Annet mij heeft gezegd en de pijn zo via mijn bekken weg laten zakken. En nu na twee weken oefeningen te hebben gedaan heb ik er sowieso al minder last van. En weet zeker dat dit de juiste diagnose is. Voor mij was het echt een wonder. En ben Annet nu al eeuwig dankbaar!!!”

Roelof van Baar
bouwkundig medewerker en sporter
Leiden, 30 augustus 2011

 

“Annet heeft veel kennis van het vak en is erg gedreven in wat ze doet. Zij heeft mij geholpen tijdens de zwangerschap van mijn tweede kindje. Met haar tips heb ik nu veel minder rugklachten. Hartelijk dank hiervoor!”

Mareille Broeders
bekkentherapeute
St.-Michielsgestel, april 2011

 

“Al twee jaar heb ik nekpijn ten gevolge van een nekhernia. Vele therapieën heb ik gehad om van mijn klachten af te komen: sportphysio, manueel therapeut, chiropractie etc. Geen van deze behandelingen heeft blijvend effect gehad. Wel tijdelijk: mijn nek werd soepeler, maar ik bleef met dezelfde klachten zitten die eerder verergerden dan verbeterden. Ook de neuroloog weet geen raad.
Ik heb drie behandelingen van Annet gehad en ik ben bezig om aan de hand van de vitale houding en een paar oefeningen mijn klachten voorgoed te reduceren. Dat kost tijd, geduld en energie, maar het is de enige oplossing. De spieren rond mijn nek hebben zich namelijk gevormd naar mijn verkeerde houding ten gevolge van mijn nekhernia. Deze verkeerde houding is met het blote oog moeilijk te constateren, maar het hoeft ook maar een fractie verschil te zijn en dat kan ontzettend grote gevolgen hebben. Een ding heb ik geleerd: het reduceren van de klachten heb je zelf in de hand, daar kan geen therapie tegenop!”

Tim Remie, 23 jaar
student en zanger
Tilburg, maart 2011

 

“Om jezelf als coach ook regelmatig te laten coachen vind ik erg belangrijk. Ik wilde al een poosje iets doen aan mijn eet- en bewegingspatronen en had zelf ook al wat pogingen ondernomen. Helaas zonder succes. Met de coaching van Annet is dat wel gelukt. Zij is kundig op beide gebieden en heeft mij via skype enthousiast en met veel succes gecoacht. Ik ben weer fit en ben al erg veel afgevallen. De manier waarop paste erg goed bij mij (bijvoorbeeld zo natuurlijk mogelijk eten, geen sportschool) waardoor het ook nog eens erg gemakkelijk ging. Ik ben zeer tevreden!”

Greet Vonk
Registercoach
http://www.20-20coaching.nl
Groningen, augustus 2010

 

“Annet houdt mij al drie jaar in beweging!”

Jan van Felius
directeur Feltracon b.v.
Rhenoy/Leerdam, oktober 2008

 

“Annet maakt mij bewust dat ik een keuze heb.”

Marcel Bontenbal
directeur La Promesse-groep
Oisterwijk, september 2008

 

“Al jaren kom ik op de massagetafel van Annet totaal tot rust.”

Nicole de Koning
‘s-Hertogenbosch, juni 2008

“Vijf jaar geleden vond ik het tijd worden om mijn vaste rondjes van 10 km hardlopen eens om te zetten naar een echte marathon. Loopschema’s voor de marathontraining waren op internet te vinden. De loopafstanden werden dus opgevoerd. Hierbij merkte ik dat er wat ontbrak. Ik was alleen met lopen en dus mijn onderlijf bezig. Maar om een marathon te kunnen lopen moet ook de rest van je lichaam in goede conditie verkeren. Met name ook de rug- en buikspieren moeten sterk zijn om 3 tot 4 uur hardlopen te kunnen volhouden.
Precies op dat moment kwam er de mogelijkheid van fitness op mijn kantoor. Annet werd zo’n beetje mijn vaste begeleidster. Wekelijks hadden we ons vaste kwartiertje buik- en rugspieroefeningen. De oefeningen zijn gericht op stabiliteit en duurkracht van je romp.
Precies wat ik nodig had!
Inmiddels heb ik 4 marathons gelopen en de volgende staat alweer op de kalender.”

Adrie Luteijn
’s-Hertogenbosch, oktober 2006

 

“Ik weet uit ervaring dat je van sporten juist energie krijgt, maar ik kon me er steeds weer niet toe zetten. Vroeger (5 jaar geleden!) was ik nog redelijk fanatiek met sporten; cardio, fitness en conditietraining. Maar in 5 jaar tijd kan er veel veranderen; 3 kinderen en slapeloze nachten zorgden voor gebrek aan energie en een algeheel gevoel van futloosheid. Tot Annet me weer het duwtje in de goede richting gaf. 10 weken na de bevalling weer rustig aan begonnen, Annet wist precies wat wel of niet goed was. We zijn begonnen met een schema met cardio en krachtoefeningen om zo de conditie weer op te bouwen. Ze heeft me weer gemotiveerd en ik heb het energieke gevoel weer terug ondanks de gebroken nachten. Tel daar goede en gezonde voedingsadviezen en tips over mijn houding bij op en ik ben weer als herboren. Bedankt Annet!”

Astrid
Oisterwijk, september 2006

 

“Druk, druk, druk…

Volgens mij heeft iedereen het druk, ik in ieder geval ook. We hebben 3 kleine kinderen en dat is druk. Op het werk wordt het ook alleen maar drukker. Neem dan nog mijn “bourgondische levensstijl” (dit houdt in dat ik alles lekker vind wat niet echt goed voor me is) en de aftakeling is begonnen!
Moe, nog moeier, pijn in mijn rug, altijd verkouden en de kilo’s vet wisten me te vinden.
Ik ben naar de plaatselijke sportschool gegaan! Maar die ene keer dat ik ging (in 1 jaar) was toch te weinig (en wel dikke rekeningen betaald).
Dan ontmoet je Annet! Een professionele klassevrouw die je op de juiste manier aan de gang zet en begeleidt.
In een half jaar tijd, ben ik verslaafd geraakt aan sporten (nooit verwacht), heb ik geen lichamelijke klachten meer, ben ik fit en ben ik kilo’s kwijt.
Ik kan het iedereen aanraden. Investeer in jezelf en kom in balans.”

Alex
Oisterwijk, augustus 2006

 

“In 2005 besloot ik om wat meer aan lichaamsbeweging te gaan doen.
Vroeger altijd wel gesport maar bij het oprichten van de nieuwe zaak schoot dat er bij in.
Na wat wikken en wegen besloot ik om me niet aan te melden bij een sport vereniging. Daar zou ik immers vast zitten aan een vaste avond.
Ben gaan zoeken naar een Personal Trainer, een coach.
Iemand die, ook als ik geen zin heb en/of teveel werk heb of andere smoesjes, me onder mijn kont zou schoppen en weten te motiveren.
Ben uit gekomen bij Annet, mijn PT.
Na een intake gesprek had ik er gelijk een goed gevoel over. Bij deze dame zouden mijn smoesje niet werken!
Annet had een schema gemaakt waarbij de dagen en tijden flexibel waren in te vullen. Dat werkte voor mij prima. Ingelaste vergaderingen konden gewoon door gaan en ik kon zonder moeite de afspraak verzetten naar een andere dag.
Buiten het feit dat tijden flexibel zijn, is Annet en op en top sportvrouw. Ook haar kennis van zaken en haar persoonlijke en relaxed benadering hielden en houden mij nog steeds gemotiveerd.
De combinatie bewegen en ontspannen zijn bij uitstek geschikt voor mij. 1x per week bewegen op een op mij aangepast schema en 1x per week ontspanningsmassage, bezorgen mij extra energie en hebben zeker mijn werkhouding en attitude doen verbeteren. In het afgelopen jaar heb ik gemerkt dat ik minder snel moe ben, productiever ben en eigenlijk gewoon kan stellen dat ik lekker in mijn vel zit!
Mijn PT heeft zich het afgelopen jaar aardig in mijn altijd hectische leven weten te integreren en heeft gezorgd voor een gezonde gemoedstoestand.
PT, voorlopig ben je nog niet van me af!”

Nicole de Koning
Den Bosch, juli 2006

Bel Annet

 

Ik wil meer informatie