Nieuwsbrief mei 2023

De nieuwsbrief van mei 2023 is verzonden. Klik op nieuwsbrief mei 2023

 

Nieuwe presentaties Bewegen en Pijnvrij Bewegen

Op woensdagavond 7 juni 2023 en zaterdagmiddag 1 juli 2023 houd ik weer presentaties in SCC De Biechten in Rosmalen.

Ik denk dat de manier waarop wij beweegpijn aanpakken precies andersom moet dan gangbaar. Wat ik vertel is nieuw en zal je zeker prikkelen als je een behandelaar bent of een trainer. Mijn methode werkt daar waar alle andere aanpak niets of niets blijvends oplevert en is een fysieke, hands-off, methode. Natuurkunde, biologie en ontogenese liggen er aan ten grondslag. Ik heb de drie universele voorwaarden ontdekt waaraan pijnvrij bewegen moet voldoen en daarmee een simpele methode ontwikkeld: de Gravitoss Methode. 

De presentatie bestaat uit een theoretisch en een praktisch deel; je hebt nu de kans mijn methode aan den lijve te ondervinden!

Heb je interesse om mijn presentatie bij te wonen en heb je nog geen uitnodiging ontvangen? Stuur mij dan even een berichtje via   presentatie bijwonen

Een appje sturen naar 06-55 542 872 mag natuurlijk ook. Reageer snel, want vol = vol.

Ik kijk er naar uit jullie te zien!

 

Certificaten uitgereikt aan mijn cursisten op 8 maart 2023  

Megatrots ben ik op deze kanjers! Wat ben ik blij met jullie en wat hebben jullie hard gewerkt! Het is zó gaaf dat ook jullie nu mensen met pijn helpen bij bewegen, met de 3 O’s!  Gelukkig hoef ik nog geen afscheid van jullie te nemen want we blijven elkaar treffen in onze beveiligde online omgeving; om casussen te delen en te sparren. Daar wordt de methode alleen maar beter van! Samen méér mensen helpen met pijn, dat is mijn levensdoel!

Heb je ook interesse om therapeutisch trainer te worden? Klik op deze knop.  Ik wil meer informatie

Bellen gaat sneller!  Bel Annet

 

Pilot cursus Pijnvrij Bewegen met de 3 O’s in januari 2023

Op woensdag 25 januari 2023 start de pilot cursus Pijnvrij Bewegen met de 3 O’s. Hoera! Wat een mijlpaal! Ik verheug me er enorm op mijn kennis en ervaring te kunnen gaan delen. In de nieuwsbrief van december 2022 lees je meer over deze cursus.

 

Nieuwbrief december 2022 online

Na een fijne cursus Mailchimp bij de Vrijwilligersacademie073 in Den Bosch, heb ik nu een echte nieuwsbrief! Je leest hem hier online

 

Congres Wetenschap in de Sportpraktijk

Op 15 november 2022 bezocht ik dit congres in Woerden, wat georganiseerd werd door NL Coach. Ik was blij verrast! Bevlogen sprekers die inspireerden en een update gaven van de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen. Het thema dit jaar was: Jonge sporters – fysiek, talent en plezier.

Voor mij was het geen verrassing dat op heel jonge leeftijd al specialiseren een vergrote kans op blessures geeft op latere leeftijd. Ik zie in mijn praktijk al jaren geblesseerde sporters bij wie dit het geval was. Alle sprekers pleitten, onderbouwd met statistiek, voor een zo divers mogelijk beweegaanbod aan jeugdige sporters, zodat zij een betere belastbaarheid en een beter lichaamsgevoel ontwikkelen.

Maar uitval ontstaat niet alleen door blessures: het verlies aan PLEZIER in de sport is een gemeten oorzaak. Heel helder en praktisch hoe spreker Tim Koning, sportpsycholoog, toelichtte op welke manier je als trainer of coach PLEZIER in je lessen kunt inbouwen.  Wij trainers en coaches zijn verantwoordelijk daarvoor. Niemand anders.

                   

 

Workshops bij de Vrijwilligersacademie073

Workshops geven vind ik altijd al leuk. Maar dat doen voor vrijwilligers is extra leuk. Omdat vrijwilligers die dingen doen die wat minder zichtbaar zijn maar van de allergrootste betekenis.  Precies waar de grens tussen uitvallen en mee kunnen blijven doen zo teer is. Kleine dingen zijn daar groots.

https://vrijwilligersacademie073.nl/workshop/ik-voel-ik-voel-wat-jij-niet-voelt/

 

Goed ontvangen 😀

Op 25 juni en 2 juli 2022 hield ik  presentaties en aansluitend workshops over mijn methode die pijn bij bewegen vermindert en soms zelfs helemaal laat verdwijnen. De deelnemers waren van verschillend ‘pluimage’, zoals fysiotherapeuten, personal (medical) trainers,  vitaliteitstherapeuten, ergotherapeuten, oefentherapeuten, docenten in yoga en tai chi en ook twee biologen en twee massagetherapeuten, gespecialiseerd in trauma. Een deel van de deelnemers is werkzaam in revalidatie klinieken. Wat hen bond was dat het allemaal bevlogen mensen zijn die er hun beroep van hebben gemaakt anderen zo goed en gedegen mogelijk te helpen.

Ik vond het een feest om iedereen in Rosmalen te mogen ontvangen en alle deelnemers waren zonder uitzondering positief over de inhoud.
Ook heb ik waardevolle feedback gekregen en alle deelnemers hebben aangegeven op de hoogte te willen blijven of meer te willen weten over mijn methode.
Het zou toch geweldig zijn als ik mijn methode kan overdragen en er zo méér mensen met pijn bereikt en geholpen kunnen worden? Want dat is mijn wens.
Nu eerst nog eens even flink puzzelen over de definitieve naam van mijn methode…

 

Mijn eigen methode is klaar om te gaan delen!

Spannend nieuws: op 4 juni 2022 ga ik mijn methode presenteren aan een fijne groep collega’s van onze beroepsorganisatie BOvV.  Mijn methode – behandelvorm – die ik in de afgelopen jaren heb ontwikkeld, is klaar om naar buiten te brengen. Ik verheug me er enorm op en ik sta wagenwijd open om feedback over mijn onderbouwing te ontvangen. Ik realiseer me dat, zolang ik er in mijn eentje aan werk, ik mijn mogelijk blinde vlekken nooit kan zien. Best wel spannend! 😀

 

Interviews behandelaars chronisch pijn

Als professional probeer ik continu op de hoogte te blijven van zo veel mogelijk nieuwe inzichten. Daartoe volg ik bijscholingen, heb ik maandelijks supervisie en zit ik in online vakgroepen. Daarnaast ben ik al een poosje bezig met het interviewen van behandelaars van chronisch pijn in vergoede zorg. Ik ben ontzettend benieuwd naar hun visie. Hoe kijken zij naar bewegen? Hoeveel zou hun kijk op chronisch pijn verschillen van die van mij? Ook wil ik bewegingswetenschappers interviewen en, als het lukt, een of meerdere neurologen. Al mijn bevindingen en inzichten ga ik bundelen en daarover een boek schrijven. Wordt vervolgd dus!

 

Aanhoudende Lichamelijke Klachten: de BOvV Vitaliteitstherapeut helpt 

Die onbegrepen pijnklachten waar je al heel lang mee loopt… Geen enkele medicus heeft tot nu toe een oorzaak kunnen vinden. Ik hoop voor je dat je niet voor aansteller wordt uitgemaakt… in ieder geval niet door jouw dierbaren. Ook hoop ik dat je ondanks je klachten nog in staat bent om je taken te kunnen uitvoeren of je werk te doen. Maar wat zal je leven zwaar zijn. En wat zal je weinig energie overhouden om juist de leuke dingen te kunnen doen! Jij hebt er geen boodschap aan dat wij behandelaars eerst spraken over SOLK als iemand langdurig onbegrepen lichamelijke klachten had. Dan moet je denken aan pijn bij bewegen, buikpijn, maagpijn, hoofdpijn, stress/burn-out, vermoeidheid en duizeligheid. En dat die term recent is veranderd in ALK.  Misschien is het wel een troost voor je dat jij niet de enige bent. Jaarlijks zijn er Nederland ruim één miljoen mensen met ALK. Of je er volledig van kunt genezen weet ik niet. Wel dat er sinds 2017 een behandelvorm voor je is. Een hele fijne en mooie behandeling met goede resultaten. Alle BOvV Vitaliteitstherapeuten zijn speciaal opgeleid om je te kunnen helpen en worden jaarlijks verplicht bijgeschoold. Je klachten nemen in hevigheid af en soms verdwijnen ze zelfs helemaal. De behandeling bestaat uit een vorm van coaching, die ook prima online kan plaats vinden. Die coaching wordt 100% op jou persoonlijk afgestemd. Want ieder mens is uniek en ieder mens wil zijn eigen keuzes maken. Kijk voor een BOvV vitaliteitstherapeut bij jou in de buurt op http://www.bovv.nl

Dilemma?

Leven kent vele uitdagingen, maar soms kom je echt voor een moreel dilemma te staan: wát je ook kiest om te doen, je benadeelt met je keuze dan altijd iets of iemand. Heftig is dit! Je ligt er zelfs ’s nachts wakker van. Je gedachten raken helemaal in de knoop en je kan bijna nergens anders meer aan denken. Wat nu?

Als professionele levenscoach help ik je graag! We verkennen jouw waarden, ook de waarden waarvan je je nog niet bewust bent. Daarna doorlopen we samen de stappen die nodig zijn om tot een keuze te komen. Zodat je weer rust ervaart en weer door kunt, met het gevoel dat je de juiste keuze hebt gemaakt. Wil je dat?

 

Nieuwe trainingsvorm!

De afgelopen maanden heb ik hard gewerkt aan een nieuwe trainingsvorm om mijn cliënten een uitdagende buitentraining te kunnen bieden tijdens de corona-crisis. Een impressie zie je hier: https://youtu.be/XKAGyCVXPLI

Heb je interesse? Ik sta open voor het geven van workshops over deze trainingsvorm aan andere trainers!

 

Wat houdt jou tegen?

Zomaar een coach inschakelen… dat is h a r t s t i k k e èng! Dat snap ik als geen ander! Jouw gevoel slaat alarm: pas op, er dreigt gevaar! Net zoals die slagboom er voor zorgt dat je niet in het water zult vallen. Maar is het terecht bij coaching? Als je op vakantie bent in eigen land, durf je dan een krentenbol te kopen bij een voor jou onbekende bakker? Of speel je op save en neem je altijd je eigen brood mee van je eigen vertrouwde bakker thuis? Grappig hè? Die krentenbol… dat is te overzien. Lust je hem niet, dan loop je daarna gewoon weer door, op zoek naar een andere bakker. Zo simpel werkt het met mij! Je bent van harte welkom!

 

Online coaching of wandelcoaching tijdens lockdown

Juist in deze bizarre corona-tijd is het fijn om iemand te hebben waar je je verhaal kwijt kunt. Dat kan heel veilig online. Ook als je pijn hebt kan ik je online al helpen. Wandelcoaching is ook heel fijn en effectief als je met een levensvraagstuk zit of aan het piekeren bent over een probleem. Informeer gerust naar de mogelijkheden! Het is juist sterk van je als je om hulp vraagt.

 

Vrijwilliger Stichting Van Waarde

Sinds maart 2020 ben ik secretaris bij de Stichting Van Waarde. Achter de schermen zijn we met het bestuur en andere vrijwilligers druk bezig om de lancering op 3 december 2020 kracht bij te zetten met een gave sponsoractie en een mooi promotiefilmpje. Wil je alvast meer weten? Kijk dan op  http://www.stichtingvanwaarde.nl Een voorproefje zie je hier:

 

Mijn cursus “Leven” bij de Volksuniversiteit Den Bosch verplaatst naar maart 2021

Wat zo leuk had kunnen zijn, gaat niet door: verschillende deelnemers aan de cursus Leven hebben hun inschrijving herroepen uit angst voor corona.  http://www.vudenbosch.nl

 

Vervolg workshop ‘Op reis met Patrick” 

De workshop ‘Op reis met Patrick’ tijdens De Bossche Zomer is de deelnemers zo goed bevallen, dat zij meteen na afloop vroegen om een vervolg! Hartstikke leuk! Die gaat snel plaatsvinden, namelijk op 1 september. Patrick en ik verheugen ons de deelnemers nog wat verder te mogen vergezellen op hun avontuur binnen hun eigen leven!

 

Ook pijnklachten aanpakken kan online!

Het klinkt misschien wonderbaarlijk, maar voor analyse van je pijnklachten werkt een online afspraak ook uitstekend. Het enige wat je nodig hebt is een tablet of pc met webcam en microfoon. De beeld- en geluidkwaliteit is tegenwoordig zó goed, dat ik goed kan zien waar je lichaam in de problemen zit. En omdat ik altijd gebruik maak van controle-vragen, kunnen we samen de beste insteek kiezen waardoor jouw pijnklachten afnemen of verdwijnen.

 

Workshop ‘Op reis met Patrick’ op 18 augustus 2020 bij De Bossche Zomer 2020 in SCC De Biechten in Rosmalen, Hintham
Meld je aan en koop een ticket:  https://debosschezomer.nl/concept/workshop-op-reis-met-patrick-een-reis-door-je-eigen-leven/
Aanmelden kan tot 4 augustus 2020.

 

Online coaching
Online coaching werkt uitstekend; dat kan ik nu met zekerheid zeggen sinds de corona crisis. Maakt niet uit via welk medium, het werkt!

 

Kwetsbare mensen
Alle mensen zijn van waarde. Maar om een volwaardig leven te leiden hebben de meest kwetsbare mensen onze hulp en steun extra hard nodig.
De Stichting Van Waarde zet zich belangeloos in om gelden te verzamelen en dat in te zetten op plekken waar dat nodig is. Bijvoorbeeld door een speciaal ontworpen cursus Levensvaardigheden voor laaggeletterden of werkzaam in een sociale werkplaats. Of voor mensen die herstellende zijn van een levensbedreigende ziekte.
Ik ben trots en blij van de Stichting Van Waarde de secretaris te mogen zijn! https://www.stichtingvanwaarde.nl/

 

Cursus ‘Leven’ bij de Volksuniversiteit Den Bosch
In oktober 2020 geef ik deze leuke cursus! Voor iedereen die wel wat meer uit het leven zou willen halen of voor iedereen die zich weleens afvraagt waarvoor hij of zij eigenlijk zijn bed nog uit zou komen.
Als cursusmateriaal gebruik ik o.a. het Basisboek Anders over Leven.
De cursus bestaat uit 6 avonden. Groepsgrootte maximaal 12 deelnemers.
Deels werken we klassikaal maar merendeels individueel zodat je volop ruimte hebt om aan je persoonlijke thema’s te werken.
Na afloop van de cursus heb je een compleet pakket met praktische levensvaardigheden die je kunt toepassen in je dagelijks leven.
Wil je je aanmelden? Klik hier https://www.vudenbosch.nl/persoonlijke-ontwikkeling/persoonlijke-effectiviteit/cursus-leven Wil je eerst wat meer informatie? Klik dan op annet@andersoverleven.nl

 

Mijn boek ANDERS OVER LEVEN- Basisboek is te koop
Op http://www.andersoverleven.nl kun je rechtstreeks mijn boek ANDERS OVER LEVEN aanschaffen.
Ook deel 2 in deze serie, ANDERS OVER LEVEN met KANKER, geschreven door mijn collega Mariëtte van Hooff, is sinds 1 februari 2019 verkrijgbaar via dezelfde webshop.

 

Bel Annet

 

Ik wil meer informatie